Over Slowd

Slowd ontwikkelt producten die je helpen om minder voedsel te verspillen. En dat is nodig, want alleen in Nederland wordt jaarlijks voor € 5 miljard aan voedsel verspild.

Slowd wordt samengesteld in Zeeuws-Vlaanderen, door mensen, die moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt.

Slowd doneert 5% van de nettowinst aan de Voedselbanken, zodat zij voedsel kunnen verstrekken aan mensen die geen voedsel hebben. Waarmee we de cirkel rondmaken.

Onafhankelijk onderzoek

Slowd vertraagt het rijpingsproces door het etheen wat tijdens het rijpen wordt geproduceerd, te adsorberen en te neutraliseren. Wij hebben Eurofins, een groot onafhankelijk Europees laboratorium, gevraagd om de werking van Slowd te testen (project 16A0004). We deden twee avocado’s in twee afgesloten potten. De ene pot werd voorzien van Slowd, de ander zonder.

Het resultaat: Slowd adsorbeerde in de vijf weken dat de avocado etheen produceerde, maar liefst 99,9% van het vrijgekomen etheen.

Het team

Het Slowd team bestaat uit vier ervaren en gedreven ondernemers en wordt ondersteund door een drie enthousiaste ondernemers die nog meer ervaring hebben.

Ernst Slabbekoorn

Ernst is initiatiefnemer van Slowd en heeft daarvoor ruim 20 jaar gehandeld in verse producten. Hij heeft jarenlang gezien hoeveel vers voedsel weggegooid wordt. Omdat het niet de juiste vorm had, het transport niet overleefde of door de consument werd weggegooid, omdat het niet lang genoeg houdbaar was. In Nieuw-Zeeland ontdekte hij hoe hij vers langer vers kon houden, ontwikkelde Slowd en werd een man met een missie.

Daniel Rutten

Daniel is onze technische kracht. Net als Ernst woont hij in Nieuw-Zeeland. Hij ontwikkelt software, sites en shops voor een aantal prachtige klanten, waaronder de fameuze All Blacks. Daniel is verantwoordelijk voor de webshop die je nu bezoekt en is altijd als eerste aanwezig als we via Skype onze wekelijkse vergadering houden.

Heidi Aper

Als controller binnen Slowd verantwoordelijk voor planning van de productie, inkoop en de administratie. En dat is fijn, want dan weet je dat het goed komt.

Joost van Liemt

Joost is merkstrateeg en creative director. Verantwoordelijk voor onder meer het ontwerp van onze prachtige huisstijl. Werkt al jaren met Koen als creatief team en maakte communicatiecampagnes voor grote (internationale) merken. Is samen met Koen verantwoordelijk voor alle communicatie en het opzetten en runnen van Slowd NL.

Koen Verhagen

Creatief strateeg en copywriter. Onder andere van het stuk dat je nu leest. En van dit stukje uiteraard ook. Binnen Slowd samen met Joost verantwoordelijk voor alle communicatie en het opzetten en runnen van de Slowd NL, zoals je eerder bij het stukje over Joost kon lezen. Dat overigens ook door Koen werd geschreven.

Raad van advies

Voedselverspilling bestrijden gaat een stuk sneller als je het samen doet. We krijgen daarbij, naast onze klanten, hulp van een aantal gerespecteerde ondernemers, die Slowd en onze missie een warm hart toedragen en ons uitstekend adviseren.

Ruud Koornstra

Gé Moonen